Lokakuun touhut


Lokakuu oli ja lokakuu meni. Kuukautta värittivät Nokian, Nordean ja omassa salkussani myös Wärtsilän vähemmän mairittelevat osavuosikatsaukset. Kuukauteen mahtui osinkoja, yksi myynti ja pari ostosta. Osingot näkyvät alla taulukossa, joten ei niistä sen enempää, mutta pienet analyysit myynnistä ja ostoista.

Nokia Oyj ilmoitti osavuosikatsauksessaan heikot talousluvut, mutta suurempi pettymys minulle oli, että yritys ei aio maksaa ainakaan kahden seuraavan kvartaalin aikana osinkoa. Tämän johdosta osake joutui minun osaltani myyntilistalle ja möin osakkeeni (500 kpl) 3,391 euron kappalehintaan.

Olen aikoinaan ostanut Nokiani noin 3,70 euron hintaan, joten tappiollehan osakkeet jäivät, mutta eivät niin pahasti, että jaksaisin sen takia menettää yöuneni. Tämä manooveri menee sen piikkiin että sijoitussuunnitelmani mukaisesti omistan osakkeita jotka maksavat (mielellään kasvavaa) osinkoa. Nokia lopettaa osinkojen maksamisen = minä lopetan osakkeen omistamisen. Tämä menee taas kategoriaan ”tee mieluummin jotain kuin jää tuleen makaamaan”.

Nordean olematon määrä (10 kpl) ja hieman suurempi Sampo (100 kpl) jäivät salkkuuni, koska ne eivät lopeta osinkojen maksamista kokonaan ja niillä osingot ovat itse asiassa edelleen korkealla tasolla. Jatkossa jää nähtävästi, saavatko ne vakiinnutettua osinkonsa tason vai onko edessä edelleen jatkuvat hiipuminen.

Ostoksista ensimmäisenä ostin 25 kpl Coca Cola Companyn osakkeita hintaan a 53,445 USD. ”Kokis” menee kategoriaan defensiiviset ostokset, eli vaikka markkinat tahmoisivat niin oletan että Coca Cola menestyy myös jatkossa.

Toisena ostoksena ostin 40 kpl Omega Heathcare Investorsin hintaan a 43,745 USD. Tämä ostos menee ”korkean osingon ostos”. Osakkeen hinta on ollut mukavassa nousussa, mutta enemmän osakkeessa kiinnosti osinkotaso. Sanotaan vaikka, että tämä oli salvaa haavoihin, jotka Nokia, Nordea ja Sampo aiheuttivat.

 

Osingot:

Telia Company46,60EUR
Telus23,91CAD
Coca Cola Company10,20USD
Realty Income Corp4,81USD
Illinois Tool Works Inc9,10USD
W,P, Carey Inc, REIT35,22USD
Cisco Systems17,85USD
Bank of Nova Scotia19,12CAD

Osingot ovat suomalaisten osakkeiden osalta netto-osinkoja, eli niistä on vähennetty verot. Ulkomaisten osakkeiden osalta summista on vähennetty 15% ennakonpidätys.

Summat ilmoitan siinä tahdissa kuin ne ilmaantuvat tililleni. Ulkomaisten osinkojen suhteen voi mennä muutama päivä, ennen kuin ne näkyvät tililläni (ainakin Nordnetin tapauksessa).


Muuta

Erityismaininta kuuluu Sampolle joka ilmoitti myös laskevansa osinkoaan. Kari voisi tulla nyt selittämään, että tätäkö se hänen mainostamansa ”visuaalisesti kauniisti kasvava osinko” tarkoittikin. Vika ei ole vain Sampossa, suomaisia osakkeita vaivaa osinkosijoittajan näkökulmasta yleisestikin liika innokkuus: ensin nostetaan osinkoja x vuotta todella nopealla tahdilla ja sitten yksikin heikompi vuosi aiheuttaa osingon voimakkaan laskun tai jopa sen, että osinkoa ei makseta ollenkaan. Yritä siinä sitten olla osinkosijoittajan ominaisuudessa omistajana mukana…

Tähän kuukauteen en etsinyt musiikkia, mutta pitäkää siitä huolimatta toisistanne huolta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *