Nordnet uusii hinnastoaan ja ehtojaan

Nordnet on ilmoittanut muuttavansa tiettyjen toimenpiteiden hinnoittelua. Käytännössä muutokset tarkoittavat hintojen korotuksia. Muuttunut hinnoittelu aiheutti tietysti foorumeilla tietynasteista ”parran pärinää”, mutta suuremman metelin aiheutti superluottoon tehtävät muutokset.

Superluoton kultatason pitääksesi saa käytössäsi olla jatkossa vain 20% (ennen 40%) salkun lainoitusarvosta. Tilannetta helpottaa hieman se, että jos salkkusi on ”laajasti hajautettu”, niin salkkusi lainoitusarvo nousee hivenen. Oma tilanteeni on suhteellisen stabiili. Olen pitänyt lainoitusarvon noin 20% tasolla, koska olen halunnut pitää varmuusvaran sille, että salkkuni säilyy myös jatkossa kultatasolla (vaikka osakkeiden hinnat laskisivat, lainoitusarvot laskisivat jne.). Sen verran tämä muutos kuitenkin vaikuttaa, että koska haluan pitää kyseisen varmuusvaran myös jatkossa, on seurauksena se, että jatkossa salkkuni velan määrä on jossakin 10-15% tietämissä.

Tämä muutos aiheuttaa sen, että jatkossa joudun miettimään, onko kyseisellä summalla enää mitään väliä. Summa muuttuu salkkuni kokoon suhteutettuna niin pieneksi, että on vähän siinä ja siisnä, maksaako näinkin pienimuotoinen ”leikkivelka” enää vaivaa. Joka tapauksessa tämä tarkoittaa, että minun osaltani lainan määrä on euromääräisesti jatkossa pienempi = Nordnetin tuotot putoavat. Minun irtoeuroni per kuukausi eivät toki vaikuta Nordetin keräämiin tuottoihin yhtään mitään, mutta kysymys kuuluu, kuinka moni muu tekee saman päätöksen?

Minun silmissäni Nordnetilla on ollut kolme huipputuotetta:

1, Superluotto

2. Valuuttatilit

3. Superrahastot

Tässä muutoksessa yhtä näistä tuotteista, jos ei nyt täysin pilattu, niin ainakin rampautettiin vakavasti. Kysymys kuuluu, miten noille kahdelle muulle tuotteelle käy? Nordnetilla on toki täysi oikeus näihin muutoksiin ja kuten näissä sijoitusblogeissakin taajaan muistutetaan, niin osakeyhtiön tarkoitus on tuottaa omistajilleen voittoa. Nähtäväksi jää, tuottaako tämä muutos todellista voittoa vai onko kyseessä Pyrrhoksen voitto. Jos suomalaiset asiakkaat keventävät salkkujensa lainoitusastetta ja kuumaverisimmät vaihtavat välittäjää kokonaan, niin lopputulos voi näyttää hyvinkin epäedulliselta,

Minä säilyn jatkossakin Nordetin asiakkaana, mutta tämä muutos tulee vaikuttamaan a) velan määrään b) kaupankäynti-innokkuuteen. Jatkossa kivijalkapankkini rooli varsinkin kotimaisten osakkeiden ostoksissa tulee korostumaan.

Ei kuitenkaan jäädä tuleen makaamaan tai haudata päätä hiekkaan. Tälläiset muutokset kuuluvat pelin henkeen, eli ei muuta kuin laskin käteen ja miettimään miten tätä peliä jatkossa pelataan. Ei tämän ihmiset pidäkään olla aina helppoa!

Pitäkää toisistanne huolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *