Sijoittelut ja vaeltelut

Voitaneen sanoa että luonteelleni sopii niin sijoittaminen kuin myös vaeltaminen. Sinällään voidaan myös rehellisyyden nimissä sanoa että missään nimessä en täytä sen enempää ammattimaisen sijoittajan kuin ammattimaisen vaeltajankaan tunnusmerkkejä, saati omaa niihin tarvittavia taitoja. Sanotaan että olen innokas harrastelija.

Sijoittelu

Sijoittaminen sopii tällaiselle peruspihille, joka on myös terveellä tavalla kiinnostunut rahasta. Olen myös suhteellisen skeptinen sen suhteen miten itse kunkin meistä käy, kunhan alamme saavuttamaan lakisääteiset eläkeikämme, eli pyrin siihen että kun eläkkeen aika koittaa, olen minä taloudellisesti siinä asemassa, että eläke on tuloihini lähinä mukava lisä, ei niinkään se ainoa taloudellinen turva.

Sijoittamisessa punaisena lankana ovat osakkeet jotka ovat korottaneet vuosittain osinkojaan. Toki minulla on muitakin osakkeita, koska esimerkiksi kotimaisessa pörssissämme ei näitä ns. osinkoaristokraatteja ole lainkaan. Miellän asian niin että nänä vuodesta toiseen osinkoaan korottaneet yritykset ovat todistaneet, että ne selviävät myös laskukausista ”kuivin jaloin”.

Kyseinen tyyli sopii luonteelleni, joten (lähtökohtaisesti) jätän liikkeissään nopeammille sijoittajille osakkeet jotka valitaan lähinnä sen perusteella että kyseisten osakkeiden arvojen katsotaan nousevan tulevaisuudessa voimakkaasti. En omaa ammattisijoittajan, saatikka sitä tikalla osakkeita vielä paremmin valkkaavan simpanssin taitoja. Minulla ei myöskään ole aikaa, tahi intoa roikkua kaikkia iltojani kahlaamassa läpi osavuosikatsauksia jota kyseinen tyyli vaatisi.

Toisaalta pelkkä indeksisijoittaminen taas tuntuu liian tylsältä, vaikka se varmaankin tuottaisi omia valintojani paremmat tuotot pitkällä aikavälillä.

Vaeltelu

Perusluonteeltaan introvertti joka joutuu leikkimään työssään ekstroverttiä tarvitsee omaa aikaa ja siihen vaellusreitit ja muut luontokohteet ovat omiaan.

Vaeltamisessa punaisena lankana voitaneen pitää polkua tai vaikka sitä pitkospuuta, koska vaellusintoa kyllä löytyy, mutta suuntavaistoni ja olematon suunnistustaito pitävät huolen siitä, että minun on paras pysyä merkityillä reiteillä tai tutuissa maastoissa.

Minä nautin vaeltamisesta. Luonnossa liikkuminen, nuotiolla istuminen ja teltassa/laavussa tms. yöpyminen vain tuntuvat olevan minun juttuni. Joku viihtyy ihmismassojen seassa keskellä kaupunkien sykettä, minä viihdyn metsälammen rannalla kuunnelle luonnonääniä.

 

Yllä näkymää Tiilikkajärven kansallispuistosta viime kesältä. En tiedä teistä muista, mutta itse en olisi viettänyt kyseisiä kahta päivää mieluummin missään muualla. Mahtava paikka, eli kannattaa käydä jos sinne päin Suomea satutte matkaamaan.

Jos kiinnostusta luontokohteisiin löytyy, mutta tarvitsisitte lisää tietoa, niin suosittelen esimerkiksi erinomaista luontoon.fi sivustoa.

Loppujorinat

Tästä tämä lähtee. Kunhan ehdin miettimään sivujen visuaalisen ilmettä / pääsen kartalle miten nämä editorit yms. toimivat niin pääsen vähitellen tuottamaan materiaalia, jota olen suunnitellut tuottavani viikko/kuukausitasolla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *