Viikon 43 touhut

Ostot:

100 kpl Nordean osakkeita a 7,50 euroa

Osingot:

Cisco Systems Inc 8,41 USD

Telia                    46,93 EUR

Uutiset:

AT&T julkaisi osavuosikatsauksensa ja nähtävästi sen tiimoilta kurssia hakattiin viikolla maanrakoon niin vasemmalta kuin oikealta.

At&T Osavuosikatsaus

Qualcomm oli myös melkoisessa laskussa, itse en ehtinyt tutkimaan mikä kyseisen pulkkamäen aiheutti, mutta kyyti oli kylmää. Osakkeen arvon alentumisen tiimoilta osinkotuotto ylitti ainakin hetkellisesti 4% rajan.

Juttu Nasdaqin sivuilla

Valmet

Valmet taas soutaa vahvasti plussalla vastavirtaan, mikä näin osakkeenomistajan näkökulmasta sopii paremmin kuin hyvin.

Valmetin osavuosikatsaus

Metson osavuosikatsauksesta jäi hieman sekava maku, toisaalta kokonaisuus näytti mielestäni lupaavalta mutta toisaalta vastaanotto markkinoilla oli varsin sekava, vaikkakin päätöskurssi taisi päätyäkin prosentin nousuun.

Metson osavuosikatsaus

Nordea esitteli myös osavuosikatsaustaan ja osakkeen arvo jatkoi laskuaan. Mielestäni osaketta vaivaa jonkinlainen pessimistinen kierre, eli en ymmärrä noin voimakasta kurssilaskua (vaikka Italiassa muhii mahdollisesti ongelmia, on epäilyjä rahanpesusta, Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä kytee kauppasodan mahdollisuus ja myös yleinen trendi on toki ollut viime aikoina mollivoittoinen). Tässä asiassa on olen nähtävästi osallistumassa (lähes) kaikki vastaan yksi formaattiin…

Nordean osavuosikatsaus

Varmasti moni muukin omistamistani osakkeista nousi tai laski (voimakkaasti) ja osavuosituloksiahan viime viikkon mahtui vaikka kuinka monta, niin nuo jäivät päälimmäisinä mieleen.

Yleinen epävarmuus tuntuu vaivaavan markkinoita. Monen suurenkin yhdysvaltalaisen osakkeen arvo on noussut / laskenut yli viidellä prosentilla päivätasolla ja se on poikkeuksellista. Osakkeet ovat pääsääntöisesti laskeneet mutta sekaan mahtuu myös yrityksiä joiden osake on lähtenyt (liiankin?) kovaan nousuun osavuosikatsauksen tai jonkin muun merkittävän uutisen tiimoilta.

c’est la vie sano ranskalainen. Tällaisessa markkinatilanteessa elämme ja siihen meidän on sopeuduttava.

Viikon musiikki:

Elämä ei sinällään ole vaikeaa mutta kun me ihmiset teemme siitä välillä niin hemmetin monimutkaista.

Simple Man – Lynyrd Skynyrd

Pitäkää toisistanne huolta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *