Viikon 47 touhut

Vaikka vuoden osakeostoni ovat suunnitelman mukaisesti tehty, meinasin perjantaina livetä suunnitelmastani, kun huomasin, että Nordetilla olisi päässyt ostamaan ilman välityspalkkiota 20 Yhdysvaltalaista osaketta. Osakkeista minua olisi kiinnostanut AT&T ja olikin aika lähellä että 15 euron ”säästö” ei olisi vienyt minua mukanaan, mutta jätin kuitenkin ostohousut kaappiin ja osakkeet muille. Sinällään mukava kampanja, toivoisin näitä enemmänkin jos Nordnet ei muuten laske USA:n markkinoiden välityspalkkioitaan. Uskon kuitenkin että markkinat pakottavat vähitellen myös Nordetin mukaan talkoisiin, koska perinteiset kivijalkapankitkin ovat sille tielle jo lähteneet.

Ostot:

Ei ostoja.

Osingot:

Ei osinkoja

Muuta:

Viikon suurin uutinen lienee Orklan ostotarjous Kotipizzasta. Tarjotulla hinnalla varsinkin osakeannista osakkeita aikoinaan hankkineet pääsevät erittäin hyvään tuottoon, joten onnittelut siitä! Itsehän jätin koko osakeannin väliin, eli en kuulunut niihin jotka näkivät Kotipizzassa kasvupotentiaalia. Ainahan voin väittää että osake ei mielestäni sopinut sijoitussuunnitelmaani, mutta on helppo näin jälkiviisaana sanoa että olisi varmaan kannattanut katsoa tarkemmin 😉

Viikolla omistamistani osakkeista ainakin Target Corporation sai selkäänsä ihan kunnolla, julkistettuaan osavuosikatsauksensa. Tulevaisuuden näkymät eivät selvästikään olleet sitä mitä markkinat odottivat.

Helsingissä oli Messukeskuksessa Sijoitus Invest tapahtuma. Tapahtumaa en ehtinyt seuraamaan, mutta jokunen alan bloggaajakin tuntui olleen siellä ihan esiintymässä, eli onnittelut osallisille. Tapahtuma on sinällään hienoa ja jospa sitä joku vuosi ehtisi itsekin tutustumaan tapahtumaan ihan paikan päällä.

Norjan verottajan päätös lähteä samalle tielle Tanskan kanssa osinkojen verotuksessa on valitettavaa, vaikka minulla ei norjalaisia osakkeita salkussani olekaan. Osakesijoittamisen pitäisi muuttua helpommaksi, ei vaikeammaksi. Kunnia tästä muutoksesta kuuluu kuitenkin todennäköisesti samoille tahoille kuin Tanskankin tapauksessa, eli heille jotka eivät tottele pelisääntöjä vaan ovat omilla ”mulkkauksillaan” saaneet aikaan tämänkin muutoksen. Paheksun suuresti, Buu!

Viikon musiikki:

Sijoitusmessujen kunniaksi:

AC/DC – Moneytalks

Pitäkää toisistanne huolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *