Viikon 6 touhut

Vauhti osakemarkkinoilla kiihtyy, eli osinkoehdotuksia ja viime vuoden tuloksia julkaistaan kiihtyvällä tahdilla. Suomalaista osakkeistani kaikki muut paitsi Aktia ovat ilmoittaneet osinkonsa ja Aktia ilmoittaa sen ensi viikolla.

Tulevien vuosi omistuksia hahmotellessani, joudun jatkossa miettimään DNA:n kohtaloa. Tällä hetkellä osinkoja maksetaan yltäkylläisesti, mutta jatkoa ajatellen tämän hetkinen taso on kestämätön. En valita, osallistuin aikoinaan osakeantiin ja olen päässyt nauttimaan niin osakkeen arvonnoususta kuin myös hulppeista osingoista.

Huolta aiheuttaa osaltaan myös Fortum ja sen kyky maksaa jatkossa viime vuosien osinkoa. Tämän suhteen en pidä kiirettä, mutta Uniper-kauppa voi aiheuttaa ongelmia osinkojen suhteen (vaikka valtio suuromistajana varmasti haluaakin maksimaaliset osinkotuotot kassaansa.)

Ostot:

40 kpl UPM-Kymmene Oyj a 26,27 EUR

Osingot:

AT&T Inc. 21,68USD


Muuta

Nordea nosti osinkoaan 0,69 euroon per osake. Voitaneen sanoa, että nosto oli hienoinen pettymys. Nordea on ollut viime aikoina melkoisessa turbulenssissa, mutta näppituntumanani on, että jos kauppasodat/taantuma/mahdolliset pankkikriisit eivät sotke markkinoita, niin Nordealla on edessään positiivisemmat ajat. Jos taas edellä mainitut alkavat sotkemaan markkinoita, niin sitten on ihan sama missä osakkeessa rahasi ovat kiinni, alamäki alkaa ja pitkään salkkuun pukkaa ostopaikkaa… jos jotain positiivista asiassa haluaa hakea.

Sampo revitteli totuttuun tapaansa ja nosti osinkonsa 2,85 euroon osakkeelta. Sampo on melkoinen osinkotykki. Vähitellen nostotahdin lienee pakko hiljentyä, mutta tätä vauhtia ensi vuonna osinko kolkuttelee 3 euron rajaa per osake.

Valmet nosti osinkoaan mielestäni ”ihan kivasti” ja uusi osinko on 0,65 euroa per osake. Valmet on osingon suhteen peruspakki, mutta osakkeen arvossa mitattuna oikea stara. Enpä olisi aikoinaan arvannut minkälaisen kultamunia munivan hanhen salkkuuni sain, kun Metson osakkeita omistavana salkkuuni ilmaantui myös Valmet.


Viikon musiikki

Kaikki valitettavasti tietävät miksi tämä on viikon kappaleena,

Sleepy Sleepers – Nykäsen Matti

Pitäkää toisistanne huolta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *