Viikon 5 touhut


Viikko kului ilman mitään suurempia tapahtumia. Osakkeita ei ostettu ja osinkojakaan ei tilille ilmaantunut. Pörssikursseilla mitattuna suhteellisen positiivinen tammikuu on näin takana ja näin helmikuussa kotimaisetkin yritykset alkavat vähitellen kertomaan näkemyksiään esimerkiksi tulevien osinkojen suhteen. Omistamistani osakkeista Kone, DNA ja Fortum kertoivat pitävänsä osingot ennallaan ja Telia ja Nokia ilmoittivat pienestä nostosta. Telian suhteen nosto tosin oli niin vaatimaton, että se voi sulaa jos kruunun kurssi on vähänkään mollissa osinkoja jaettaessa.

Nokian aikomus jakaa osingot jatkossa neljässä on minulle positiivinen uutinen, koska pidän jenkkiosakkeiden tyyppisestä neljä kertaa vuodessa tapahtuvasta osinkojen maksutavasta. 

Ostot:

Ei ostoja

Osingot:

Ei osinkoja


Muuta

Viikolla silmiini sattui SAK:n avaus näin lähestyvien vaalien kunniaksi En usko, että kuulun koskaan siihen omistajaryhmään, joka joutuu miettimään mihin kaikki miljoonansa saisi turvaan, mutta kyllä tuon kaltaiset pelinavaukset saavat allekirjoittaneenkin miettimään, pitkäisikö vaatimaton kiinteä omaisuus laittaa lihoiksi ja muuttaa jonnekin etelään.

Nähtävästi Suomessa ei edelleenkään saa omistaa muuta kuin oman asuntonsa ja maksimissaan kesämökin. Kaikki muu omistaminen on rötösherramulkkausta, joka pitää kaikin voimin kitkeä yhteiskuntaamme saastuttamasta.


Viikon musiikki

Koskapa ammattijääkiekkoilu, formulakuskeus ja lotto ovat ainoat luvalliset tavat vaurastua:

Eläkeläiset – Vanhamiljonäärihumppa

Pitäkää toisistanne huolta.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *