Viikon 3 touhut

Vuoden ensimmäinen osakeosto on nyt suoritettu. Vuosi avattiin kyseisellä rintamalla ostamalla Aktiaa. Taustalla on enemmänkin fiilispohjainen tahto omistaa pankkiosaketta (Nordean lisäksi), kuin ”kliinisen analyyttinen päätös” joka olisi pohjautunut raakaan tilastotieteeseen.  Näen osakkeessa nousupotentiaalia ja osake tarjoaa ihan mukavan osinkotuoton. Sinällään näkemykseni painoarvoa voi arvioida sen tiedon pohjalta, että esimerkiksi Kotipizzassa en nähnyt aikoinaan mitään nousupotentiaalia. Että silleen…

Ostot:

100 kpl Aktia a 9,27 euroa

Osingot:

Realty Income Corp4,70USD
W.P. Carey Inc17,51USD


Muuta

Pörsseissä ollut hienoista nousua, mutta kuten ”Nalle” sanoi Hesarissa niin minäkin epäilen, että kyseessä on lähinnä kuolleen kissa pomppu. Jatkan siis (epä)loogisella linjallani ja ostin samaan hengenvetoon lisää osakkeita. Olen laatinut osto/sijoitussuunnitelman tälle vuodelle, jota tulen näillä näkymin noudattamaan orjallisesti. Tulevaisuus näyttää pidänkö vuoden 2019 toimiani esimerkiksi 10 vuoden päästä neronleimauksena vai puhtaana idiotismina.

Realty Income Corp ilmoitti nostavansa osinkoaan. Lehdistotiedotteen mukaan kyseessä on 100. osingon nosto siitä, kun osake listautui vuonna 1994. Kyseessä on siis osake joka maksaa osinkoa kuukausittain.

Viikolla tuli myös sijoitusmaailmaa koskettava suru-uutinen siitä että ”indeksirahastojen isä” John Bogle on menehtynyt. Kyseessä on herrasmies, jota pidetään indeksirahastojen keksijänä. Sijoitteleva vaeltelija ottaa hatun päästä ja toivottaa herralle kepeät mullat.

Viikon musiikki

John Boglen muistoa kunnioittaen.

Leonard Cohen – Hallelujah

Pitäkää toisistanne huolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *