Viikon 29 touhut


 

Kirjoitan tätä torstaina noin kello 10 illalla ja tämän päivän aikana mm. Nordea ja Wärtsilä ottivat kunnolla takapakkia, mitä tulee osakkeen hintaan. Nordea mietittyttää minua nyt huolella. Omistuksiahan ei keväisen myynnin jäljiltä ole lainkaan, mutta suunnitelmiini on kuulunut ostaa kyseistä osaketta hieman takaisin.

Nordeaa on vaivannut jo pidemmän aikaa negatiivinen kierre ja tänään julkistettu osavuosikatsaus ei kyllä aiheuttanut ainakaan minussa aihetta ylimääräisille tuuletuksille. Nordean ”etuna” on ollut korkea osinkotuotto, mutta noilla tuotoilla Nordea ei millään voi ylläpitää kyseistä osingonjakotasoaan. Nordeasta on tätä menoa uhkana tulla osinkonsa, josta puhalletaan ilmat lopullisesti, jos osinkoa joudutaan jossain välissä laskemaan.

Minusta tulee näillä näkymin syksyllä Nordean omistaja halusin tahi ei, koska Sampo jakanee Nordean osakkeita ylimääräisenä osinkona syksyn aikana. Sen tiimoila ostanen Nordeaa hieman lisää, että saan omistukseni määrän järjelliselle tasolle, mutta näillä näkymin sijoittamani summa tulee olemaan pienempi kuin mitä olisin esimerkiksi 3-4kk sitten arvioinut.

Ostettu:

Ei ostoksia

Osingot:

Realty Income Corporation4,81USD
W.P. Carey Inc.17,58USD

Osingot ovat suomalaisten osakkeiden osalta netto-osinkoja, eli niistä on vähennetty verot. Ulkomaisten osakkeiden osalta summista on vähennetty 15% ennakonpidätys.

Summat ilmoitan siinä tahdissa kuin ne ilmaantuvat tililleni. Ulkomaisten osinkojen suhteen voi mennä muutama päivä, ennen kuin ne näkyvät tililläni (ainakin Nordnetin tapauksessa).


Viikon musiikki

Otetaan sitten hieman Rammsteinia tulevan keikan kunniaksi.

Rammstein – Ich Will

Pitäkää toisistanne huolta.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *