Viikon 27 touhut

 

Viikon suurin uutinen lienee eittämättä Metson ja Outoteckin suunniteltu ”yhdistyminen”. Tarkemmin sanottuna Metso Minerals ja Outotec yhdistyvät ja jäljelle jäävä osuus Metsosta on jatkossa nimeltään Neles Oyj.

Omistamieni osakkeiden ehdoton kruunun jalokivi on Valmet Oyj, joka jakautui Metsosta vuonna  2013. Jos tiedossa on samanlaista ilotulitusta myös tämän peliliikkeen kautta, niin ainakin allekirjoittaneelle kelpaa. Olen siis suhteellisen positiivisin mielin tästä kaupasta. Omistan Metsoa, mutta en Outoteckin osakkeita. Yhdistymisen yhteydessähän minunkin arvo-osuustililleni ilmaantuu uuden Metso Outoteckin osakkeita.

Viikon peliliikkeisiin kuului itselleni uuden osakkeen, eli Telus Corporationin lisäys portfoliooni. Tämä on tämän vuoden osalta viimeinen lisäykseni Kanadan osakemarkkinoille, mutta enköhän seikkaile sielläkin taas vuoden 2020 aikana.

Ostettu:

50 kpl Telus Corporation a 48,75 CAD

Osingot:

Qualcomm Inc10,54USD
PepsiCo Inc8,12USD
T. Rowe Price Groupc Inc. 12,92USD
Coca Cola Company10,20USD

Osingot ovat suomalaisten osakkeiden osalta netto-osinkoja, eli niistä on vähennetty verot. Ulkomaisten osakkeiden osalta summista on vähennetty 15% ennakonpidätys.

Summat ilmoitan siinä tahdissa kuin ne ilmaantuvat tililleni. Ulkomaisten osinkojen suhteen voi mennä muutama päivä, ennen kuin ne näkyvät tililläni (ainakin Nordnetin tapauksessa).


Viikon musiikki

Välillä ihan muuten vaan mättöä. Sovitaan että vaikka sen takia, että Slayer kiertää ”viimeistä” kiertuettaan ja käväisi myös Helsingissä Tuskassa

Slayer – Raining Blood

Pitäkää toisistanne huolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *