Viikon 14 touhut

 

Huhtikuun kunniaksi tilille alkaa vähitellen tippumaan myös kotimaisten osakkeiden osinkoja. Summat ovat suurempia kuin ulkomaisissa osakkeissa, koska Suomessa osingot maksetaan ainakin toistaiseksi valtaosin yhdessä erässä.

Viikon aikana tuli sijoitettua myös kanadalaiseen pankkisektoriin. Tämän vuoden osalta kyseessä oli viimeinen ostokseni Kanadasta. Omistan tällä hetkellä viittä eri kanadalaista osaketta, mutta suunnitelmissa on laajentaa ensi vuonna omistusta vielä ainakin parilla kanadalaisella osakkeella.

Loppuvuoden osalta suunnitelmissani ei ole ostaa enää yhtään kokonaan uutta osaketta, mutta jo omistuksessani oleviin osakkeisiin suunnittelen vielä muutamaa lisäystä.

 

 

Ostot:

20 kpl Royal Bank of Canada a 102,49 CAD

Osingot:

T. Rowe Price Groupc Inc.12,92USD
The Coca Cola-Company10,2USD
PepsiCo, Inc7,88USD
Fortum Oyj81,95EUR
Valmet Oyj96,85EUR

Osingot ovat suomalaisten osakkeiden osalta netto-osinkoja, eli niistä on vähennetty verot. Ulkomaisten osakkeiden osalta summista on vähennetty 15% ennakonpidätys.

Summat ilmoitan siinä tahdissa kuin ne ilmaantuvat tililleni. Ulkomaisten osinkojen suhteen voi mennä muutama päivä, ennen kuin ne näkyvät tililläni (ainakin Nordnetin tapauksessa).

Muuta

Vaalit tekevät tuloaan ja poliitikot ovat saaneet äkillisesti intoa rantautua kansan pariin myös täällä maakunnissa. Omalta osaltani puolue on valittu ja arvuttelen parin ehdokkaan välillä.

Britit äänestelevät milloin mistäkin Brexit-skenaariosta, tokkkopa muistavat enää itsekkään mitä kaikkia ehdotuksia on jo tullut hylättyä.

Ameriikassa Donald on kauhean huolestunut eteläisen rajanaapurin puolelta tulevista maahanmuuttajista. Uhka tuntuu hänestä niin akuutilta, että sitä estämään hän on kehitellyt lukemattomia eri tapoja rahoittaa rajamuuria, mutta toistaiseksi tuloksetta. Ihan kaikkea aikaansa hän ei ”muurigateen” ole kuitenkaan käyttänyt, koska omien sanojensa mukaan on kuitenkin tullut neuvoteltua ”eeppistä” kauppasopimusta Kiinan kanssa.


Viikon musiikki

Nostetaanpas vaalikuumetta. Kohta on taas valittu parisataa innokasta konjakin juojaa (kansan piikkiin).

Jaakko Teppo – Rötösrock

Pitäkää toisistanne huolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *