Ukrainan sota

Torstaina 24.2.2022 Venäjän joukot aloittivat laittoman hyökkäyksen Ukrainan alueelle ja siten loukkasivat Ukrainan suvereniteettiä. Lukemattomien siviilien ja sotilaiden henget ovat se hinta, jota maksetaan siitä, että yhdellä metrin mittaisella hupiukolla jossain Uralilla sijaitsevassa bunkkerissa on paha mieli.

Vladimir Vladimirovitš Putin, minulla on sinulle uutinen: Sinä olet hävinnyt tämän pelin.

Tempauksellasi olet käytännössä yhdessä yössä hitsannut koko Euroopan kansakunnat kasaan tavalla, jota en olisi uskonut koskaan tapahtuvaksi. Päätökselläsi olet sementoinut asemasi johtajana maassa, jota kohtaan asetetaan ennenkuulumattoman vahvat talouspakotteet, joiden vaikutuksesta maasi pörssikurssit ja ruplan arvo tulevat romahtamaan ja maasi kuuluu jatkossa paarialuokkaan, jonka tulevaisuus on synkkä. Todella synkkä.

Voi toki olla, että luomasi väkivaltakoneiston avulla pysyt vallassa, mutta tuskin se kummoista herkkua tulee elämä sinullakaan olemaan. Voit toki pelata Lavrovin kanssa vaikka shakkia, mutta hankala sitäkin on niiden 10 metristen pöytien ääressä pelata.

Mikäli kukaan perskärpäsesi / lakeijasi ei ole sinulle tätä uskaltanut kertoa, niin minäpä kerron sinulle salaisuuden. Vaikka sinä onnistuisitkin nujertamaan Ukrainan armeijan, saavuttamaan ”voiton” ja asettamaan valtaan itsellesi mieluisen sätkynuken, niin se ei auta paskaakaan. Ukrainan kansa on jo nyt näyttänyt, että se ei tule hyväksymään kyseistä järjestelyä ja aloittaa satavarmasti sissisodan. Ja se salaisuus on tämä: sissiarmeija, jolla on a) kansakunnan tuki ja b) saa ulkopuolista apua voittaa lopulta aina. Mitäpä lottoat, olisiko sissiarmeijalla kansakunnan tuki ja olisiko millään mahdollista, että ne rajat alkavat vuotamaan erinäköistä sotilasmateriaalia varsinkin Ukrainan länsirajan puolelta?

Henkilökohtaisella tasolla voin sanoa seuraavaa.

Minulla on Fortumin sähkösopimus ja voihan olla, että temppujesi takia minulta katkeaa ainakin hetkellisesti sähköt. Minä en välitä.

Minulla on Fortumin osakkeita ja voihan olla, että temppujesi takia yhtiön osakekurssi laskee todella voimakkaasti tai Fortum menee jopa konkurssiin (epätodennäköistä). Minä en välitä

Minulla on osake- ja rahastosijoituksia laajemminkin ja voihan olla, että temppujesi takia niidenkin arvot laskevat voimakkaasti. Minä en välitä.

Historiassa on hetkiä, jolloin on pakko sanoa, että ”ei enää, nyt riittää”. Se hetki on nyt. Sinun tempuillesi Ukrainan ja muun Euroopan osalta pistetään nyt piste ja sinä hyväksyt sen, tai sitten sinä itket ja hyväksyt.

Henkilönä olen se ihminen, jota on ollut käytännössä lähes mahdoton suututtaa. Yli 40 vuotta olen ollut se, joka kavahtaa konfliktia, mieluummin antaa periksi kuin riitelee ja koettaa ymmärtää asian kuin asian hyvinpäin. Olen henkilönä myös se ihminen, joka suuttuessaan muuttuu täysin järkähtämättömäksi mielipiteissään ja se hetki on koittanut nyt.

Tee temppujasi, luettele valheitasi ja painele vaikka nappeja.

MINÄ

EN

VÄLITÄ

Слава Україні! Slava Ukraini!

Pitäkää huolta toistanne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *