Toukokuun touhut

Toukokuu alkaa olemaan loppusuoralla. Suuria mullistuksia ei kuukauteen mahtunut. eli kuukauden aikana tein yhden myynnin ja ostokset jäivät tällä kertaa kokonaan tekemättä. Osinkoja kertyi normaaliin tahtiin.

Osingot:

AbbVie Inc 55,17USD
AT&T Inc41,99USD
Omega Heathcare Investors Inc 45,56USD
Realty Income Corp4,94USD
Procter & Gamble Company 9,95USD
Royal Bank of Canada 18,36CAD
Fortum Oyj122,93EUR

Osingot ovat suomalaisten osakkeiden osalta netto-osinkoja, eli niistä on vähennetty verot. Ulkomaisten osakkeiden osalta summista on vähennetty 15% ennakonpidätys.

Summat ilmoitan siinä tahdissa kuin ne ilmaantuvat tililleni. Ulkomaisten osinkojen suhteen voi mennä muutama päivä, ennen kuin ne näkyvät tililläni (ainakin Nordnetin tapauksessa).

Ostot ja myynnit

Toukokuun aikana tein siis yhden myynnin. Kyseinen myynti olikin tavallista hankalampi, koska huomasin kauhukseni ihastuneeni osakkeeseen. Kyseinen osake on Sampo. Sijoitussuunnitelmani on, että sijoitan osinkoaan kasvattaviin osakkeisiin / en ainakaan niihin jotka leikkaavat osinkoaan. Tämä tarkoittaa sitä, että jos osinkoa leikataan niin minä leikkaan kyseisen osakkeen portfoliostani.

Kuten kaikki tiedämme, meni Sampo leikkaamaan osinkoaan, jota oli jo kertaalleen pienennetty. Ensimmäisen vähennyksen annoin anteeksi, mutta tämä toinen vähennys vaati jo reagoimista. Päätin tehdä asian suhteen kompromissin, eli en myynyt kaikkia omistamiani Sampon osakkeita, vaan möin niitä 50 kpl a 28,38 eur. Sen jälkeen osakkeen arvo on noussut, eli pessimisti sanoisi, että vikatikki, mutta realisti taas sanoo, että suunnitelmissa on pysyttävä.

Sampolla on nyt näytönpaikka. Enää minua ei innosteta sillä että osinko on sinällään ihan ok. Nyt vaaditaan näyttöjä että se ok osinko tulee olemaan tulevaisuudessa vieläkin parempi. Jos näyttää, että siihen ei yritys kykene, niin se on bye bye Sampo.

Pitäkää toisistanne huolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *