Marraskuun touhut

Marraskuu on nyt ohi ja voin sanoa ihan aikuisten oikeesti, että ei tule ikävä. Marraskuinen keli menee allekirjoittaneella VMP kategoriaan (kotikasvatus estää avaamasta merkitystä, mutta osa tietää ja se osa joka ei tiedä, on varmasti tyytyväisempi tietämättömänä).

Kaupankäyntipuolella marraskuusta tuli aktiivisempi kuin olin suunnitellut, mutta siitä hieman myöhemmin. Osinkoja tippui tilille alla olevan mukaisesti:

AbbVie Inc82,88USD
Omega Heathcare Investors Inc68,34USD
Realty Income Corp9,03USD
Procter & Gamble Company11,09USD
Royal Bank of Canada18,36CAD
Emera Inc.19,71CAD
Metso Outotec Oyj37,92EUR

Osingot:

Osingot ovat suomalaisten osakkeiden osalta netto-osinkoja, eli niistä on vähennetty verot. Ulkomaisten osakkeiden osalta summista on vähennetty 15% ennakonpidätys.

Summat ilmoitan siinä tahdissa kuin ne ilmaantuvat tililleni. Ulkomaisten osinkojen suhteen voi mennä muutama päivä, ennen kuin ne näkyvät tililläni (ainakin Nordnetin tapauksessa).

Ostot ja myynnit


Marraskuun aikana päädyin (ainakin toistaiseksi) myymään omistamani Omega Healhcare Investors Inc. osakkeet. Markkinoilla on ollut viime aikoina vallalla selvä epäluottamus osaketta kohtaan. Yrityksen vuokralaisten (osan) vuokranmaksukyky on kyseenalaistettu ja osinkoprosentti alkoi jo hipomaan lähes 10%, joka ei ole enää terveellä tasolla.

Osakkeella on nyt siis tasan kaksi vaihtoehtoa: a) markkinat ovat arvioineet yrityksen tilan täysin väärin, jolloin osakekurssin nousu on todennäköistä ja sitä kautta osinkoprosentti laskee järkevälle tasolle tai b) epäilyt osoittautuvat oikeiksi ja yrityksen taloudellinen tilanne hankaloituu ja se joutuu leikkaamaan osinkoaan.

Kunhan tilanne rauhoittuu ja nähdään miten yrityksen käy, olen todennäköisesti palaamassa omistajien listoille. Yritys toimii mielestäni kasvavalla alalla ja se noin 5-6% osinkotuotto kelpaa tällaiselle osinkoja keräilevälle luonteelle. Eli siis myynti: 120 kpl Omega Healthcare Inc osakkeita a 28,31 USD.

Myyntitoimeksiannon jälkeen tilillä oli joutilasta rahaa ja niille piti löytää koti. Tilannetta sotki vielä lisää se, että Realty Income Corpista irtosi spinn-offina salkkuuni Orion Office REIT Inc, kokonaisen 4 osakkeen voimalla (0,5 osakkeen arvon sain rahana). Kysymys kuuluikin, että mitä tuolle vajaan satasen ”sijoitukselle” nyt sitten tekisi?

Apuun riensi Nordnetin Black Friday tarjous, joka antoi mahdollisuuden joko ostaa tai myydä Yhdysvaltalaisia osakkeita ilman normaalia vaihtokulua. ”Tosi kiva, käytänpäs sitä hyväkseni”, mutta myynkö nuo neljä osaketta pois, vai ostanko lisää? Tilanne oli hankala, koska kyseisen firman tulevaisuus / osingonjakopolitiikka yms. ovat minulle täysin hämärän peitossa. Pelko ja ahneus tappeli ja ahneus voitti: Päätin ostaan osakkeita lisää 76 kpl. Perustelin itselleni päätöstä siten, että myymällä en oikeastaan voittaisi/häviäisi mitään, mutta lisää ostamalla olen rajoittanut tappiot hieman runsaaseen 1000 euroon (koko lafka nurin ja leukaa rintaan), kun taas voittopuolella voi periaatteessa käydä miten vain. Tässäkin pyrin noudattamaan vanhaa periaatettani: huonokin päätös on parempi kuin ei päätöstä ollenkaan. Eli siis ostos: 76 kpl Orion Office REIT inc osakkeita a 17,86 USD

Tämänkin jälkeen rahaa jäi odottelemaan loppusijoituspaikkaa ja niiden tiimoilta palasin jo kertaalleen omistamaani W.P. Carey Inc. REIT osakkeeseen. Pidin siis myynnistä vapautuneet varat edelleen REIT osakkeissa. Tämä osake tarjosi ostohetkellä hieman vajaan 6% osinkotuoton, jota pidän vielä terveenä tasona. Eli siis ostos: 35 kpl W.P. Carey Inc REIT osakkeita a 77,61 USD.

Tuossa marraskuun lopussahan markkinoilla oli käynnissä melkoinen vuoristorata, kun eteläisestä Afrikasta löydetty uusi koronavirusvariantti laittoi pörssimarkkinoihin vipinää. Ensin mentiin alas niin, että jytisi, seuraavana päivänä tultiin melkein yhtä paljon ylös ja kuun viimeisenä päivänä tultiin taas kunnon pulkkamäkeä alas. Tämä tulkintani perustuu omaan P-Amerikkaan sijoittavan salkun lukuihin, suomalaiset osakkeeni ottivat itse asiassa vähemmän osumaa. Tällä hetkellä kello on vielä sen verran vähän, että merentakaiset pörssit ovat vielä kiinni, mutta futuurit näyttivät ainakin aamupäivästä sinne vaihteeksi taas nousuavausta. Tää on tätä, kuuluu pelin luonteeseen 🙂

Pitäkää toisistanne huolta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *