Maaliskuun touhut

Maaliskuu on menestyksekkäästi läpi ja kevät alkaa vähitellen pääsemään niskan päälle. Ei haittaa, ei muuten haittaa yhtään. Markkinoilla oltiin ainakin allekirjoittaneen yritysten suhteen nousutunnelmissa ja osinkoja tippui tilille normaaliin tahtiin

 

T. Rowe Price Groupc Inc. 18,36USD
Target Corporation20,23USD
Qualcomm Inc.11,05USD
Realty Income Corp8,97USD
PepsiCo17,38USD
Consolidated Edison, Inc13,18USD
Johnson & Johnson 25,76USD
Enbridge Inc. 53,23CAD
Canadian Utilities Limited22,43CAD
Fortis Inc.30,05CAD
Kone Oyj33,53EUR
Nordea Oyj7,00EUR
Yhdysvaltalaisten ja kanadalaisten yritysten osingoista on vähennetty kyseisten maiden ottama ennakonpidätys ja suomalaisissa yrityksissä Suomen valtion ottama siivu. Poikkeuksen tekee tällä kertaa Nordea, joka tuli tililleni lyhentämättömänä. Kysyttyäni pankista miksi näin, vastaus oli, että alle 20 eur määrissä sitä ei suoriteta. Näin sitä taas ihminen oppi jotain uutta.

Ostot ja myynnit

Kuukauden aikana osallistuin jälleen listautumiseen. Tällä kertaa yrityksiä oli ihan valita asti ja valintani kolmikosta oli Orthex. Anti ylimerkittiin ja siten omistukseeni siirtyikin massiiviset 62 osaketta. Siellä ne edelleen pötköttävät, olkoot siellä, kun ei niitä oikein jaksa myydä poiskaan. Kahdesta muusta listautuneesta sen verran, että toista harkitsin ja toiseen en koskisi pitkällä tikullakaan. Jätän mahdolliselle lukijalle arvailun varaa kumpi listautuneista on kumpi.

Ostospuolella ostin 20 kpl UPM-Kymmene Oyj osakkeita a 32,87 euroa. UPM on ollut omituksessani ennenkin ja nyt ostin sitä pikku siivun kivijalkapankkini osakesalkkuun, jonne olen vähitellen kasannut kotimaisten osakkeideni omistuksen. Perustylsä osingonmaksaja, siinä suurin innoituksen lähde kaupantekoon.

Maaliskuulle sattui myös elämäni ensimmäinen ETF hankinta. Näistä en jaksa kirjoitella ainakaan näin alkutaipaleella sen enempää, koska summat ovat kokonaisuudessaan vain irtosatasia. Ilmoitetaan nyt kuitenkin tämä ensimmäinen hankinta, eli ostin 1 kpl SXR8 a 319,02 euroa.

Pitäkää huolta toisistanne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *