Lokakuun touhut

Lokakuusta tulikin pienten peliliikkeiden kuukausi. Salkusta lähti osakkeita, mutta toisaalta sinne myös ostettiin osakkeita. Voi olla että tulen vielä raskaasti noitumaan valintojani, jos niin käy, niin suren mieluummin tekemisiäni kuin tekemättömyyttäni. Osinkojakin tilile tippui, eli siinä mielessä mennään normirytmissä.

 

Osingot:

Telus Corporation43,32CAD
Bank Of Nova Scotia19,13CAD
Coca Cola Company19,17USD
Realty Income Corp8,93USD
Illinois Tool Works Inc19,38USD
W,P, Carey Inc, REIT35,50USD
Cisco Systems18,36USD

 

Osingot ovat suomalaisten osakkeiden osalta netto-osinkoja, eli niistä on vähennetty verot. Ulkomaisten osakkeiden osalta summista on vähennetty 15% ennakonpidätys.

Summat ilmoitan siinä tahdissa kuin ne ilmaantuvat tililleni. Ulkomaisten osinkojen suhteen voi mennä muutama päivä, ennen kuin ne näkyvät tililläni (ainakin Nordnetin tapauksessa).

Ostot ja myynnit

Lokakuussa möin 100 kpl Wärtsilä Oyj:n osakkeita hintaan a 7,11 EUR. Otan tällä myynnillä etukenoa voitollisten myyntieni verojen välttämiseksi. Wärtsilän tilanne on hieman ”niin tai näin”, voi olla että palaan vielä uudestaan omistajaksi, mutta toistaiseksi osake on minun osaltani pois laskuista.

Ulkomaisten osakkeiden osalta päädyin myymään Cisco Systemsin osakkeita 60 kpl a 36,705 USD ja Bank of Nova Scotian osakkeita 25 kpl a 55,42 CAD. Näistä kahdesta minulla loppui Ciscon osalta yksinkertaisesti ”usko tulevaan” ja Nova Scotian osalta otin veropoliittisen aikalisän. Cisco voi toki olla jatkossa ihan hyväkin sijoitus, mutta toistaiseksi suunta on alas ja noin suuren yrityksen suunnan muuttaminen kestää aikansa.

Ei kuukausi kuitenkaan pelkkää myyntiä ollut. Ostin 10 kpl Johnson  & Johnsonin osakkeita hintaan a 146,425 USD ja 40 kpl Omega Healthcare Investors Inc osakkeita a 31,07 USD. Näistä JNJ on panostus perusvarmaan suorittajaan ja OHI panostus epävarmempaan peluriin. Näiden REIT osakkeiden osalta olen nyt tilanteessa jossa niiden panos salkusta on sen verran suuri, että lisäpanostuksia ei tälle rintamalle ole tiedossa.

Näiden kauppojen myötä käytössäni on varoja, jotka tulen näillä näkymin sijoittamaan vuodenvaihteessa uudelleen. Jään toki mielenkiinnolla odottamaan tuleeko osakemarkkinoille marraskuussa black friday tarjouksia joihin olisi syytä tarttua.

Uudenkin ”sijoituselementin” itselleni kehittelin, eli vuoden 2021 alusta alkaen olen olen mukana myös ETF markkinoilla. Päädyin Nordnetin kuukausisäästäjäksi siten, että sijoitan kuukaudessa 150 euroa ja varat sijoitan SRX8:n. Kyseisen ETF:n hinta on sen verran korkea, että kauppa toteutuu noin joka toinen kuukausi.

Kotimaisten osakkeiden osalta Nokia näytti taas kuluneella viikolla kyntensä. Vaikka minulla ei enää kyseisen yrityksen osakkeita olekaan, niin harmittaa vietävästi, että aikoinaan koko kansakunnan kruununjalokivenä paistatellut yritys onnistuu yllättämään (negatiivisesti) kerta toisensa jälkeen.

Pitäkää toisistanne huolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *