Joulukuun touhut

Joulukuu meni perinteisen synkässä ”talvisäässä”. Joko aika on oikeasti kullannut muistot tai sitten nämä talvet eivät ala samaan aikaan kuin lapsuudessani. Synkkyys tympäisee, mutta onneksi ainakin osingot kilahtelivat kassaan entiseen malliin.

Joulukuu sujui oman salkkuni osalta positiivisissa merkeissä. Absoluuttista nousua jarrutti se tosiasia, että dollarin arvo on jatkanut laskuaan, eli euroissa mitattuna osakkeiden arvo ei noussut yhtä voimakkaasti kuin dollareissa. Asian kääntöpuolena voin ostaa kyseisiä osakkeita nyt ”halvemmalla”, eli sitä kautta asia kääntyy positiivisen puolelle.

Alkuvuonna annettujen uudenvuodenlupausten suhteen onnistuin ainakin 1000 euron ylimääräisessä lainanlyhennyksessä. Toinen lupaukseni oli sijoittaa uutta pääomaa 10 000 euroa. Lupaus sinällään toteutui, jos katsoo pelkästään ostoja, mutta koskapa mukana oli myös myyntejä (ja olen laiska paska, joka ei jaksa nyt alkaa ynnäilemään lukuja), niin sovitaan että lupaus onnistui ”mais ou menos”.

 

T. Rowe Price Groupc Inc. 15,30USD
Target Corporation20,23USD
Qualcomm Inc.11,05USD
Realty Income Corp8,93USD
Coca Cola Company19,17USD
Johnson & Johnson 17,17USD
Enbridge Inc. 51,64CAD
Canadian Utilities Limited22,21CAD
Fortis Inc.30,05CAD

Ostot ja myynnit

Joulukuu vietettiin hiljaiselo, eli kuukauden aikana en tehnyt yhtään ostoa tai myyntiä. Seuraavat ostokset ajoittuvat vuoden 2021 alkupuolelle ja silloin käännän katseeni vaihteeksi kotimaan markkinoille.

Hyvää alkanutta vuotta ja pitäkää huolta toisistanne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *