Huhtikuun touhut

Huhtikuu oli markkinoiden osalta yllättävän kovaakin nousukautta. En henkilökohtaisesti oikein jaksa ymmärtää mihin tämänhetkinen nousu perustuu, eli olen asian suhteen ”varpaillani”. Toki tilanne varmasti helpottaa, kunhan epidemiaan saadaan ratkaisu (tavalla tai toisella), mutta vaikka lähes maassa kuin maassa toteutetaan tai vähintään suunnitellaan helpotuksia rajoituksiin, ei tulevaisuus kuitenkaan ole mielestäni niin valoisa, että tämänkaltainen nousu olisi perusteltavissa.

Osinkoja tililleni tippui (lähes) entiseen tahtiin. Suomalaisten yritysten kohdalla tilannetta vaikeuttaa se, että yhtiökokoukset on toistaiseksi peruttu ja siten myös osingoista päättäminen = niiden maksaminen on toistaiseksi jäissä. Tällä hetkellä omistamistani yrityksistä kukaan ei kuitenkaan ole ilmoittanut jättävänsä osingot maksamatta, joten toistaiseksi osinkojen maksaminen on laskelmissani vain viivästynyt.

 

Osingot:

Telus Corporation24,76CAD
Bank Of Nova Scotia19,13CAD
Coca Cola Company8,12USD
Realty Income Corp4,95USD
Illinois Tool Works Inc9,10USD
W,P, Carey Inc, REIT35,36USD
Cisco Systems18,36USD
UPM Kymmene Oyj38,74EUR

 

Osingot ovat suomalaisten osakkeiden osalta netto-osinkoja, eli niistä on vähennetty verot. Ulkomaisten osakkeiden osalta summista on vähennetty 15% ennakonpidätys.

Summat ilmoitan siinä tahdissa kuin ne ilmaantuvat tililleni. Ulkomaisten osinkojen suhteen voi mennä muutama päivä, ennen kuin ne näkyvät tililläni (ainakin Nordnetin tapauksessa).

Ostot ja myynnit

Heti kuun aluksi ostin 30 kpl UPM Kymmene Oyj;n osakkeita hintaan a 23,03 eur. Näistä osakkeista ei vielä tänä vuonna herunut osinkoja, mutta ne ovat valmiina vuoden 2021 osinkoja ajatellen.

Kuukauden puolivälin tietämissä möin 100 kpl Aktia Pankki Oyj;n osakkeita hintaan a 7,01 euroa. Aktia lykkäsi osingonmaksuaan, joten päätin laittaa kyseiset varat aktiivisempaan käyttöön. Sijoituskohteena Aktia kiinnostaa minua edelleen, joten on suhteellisen varmaa, että omistan kyseisen yrityksen osakkeita vielä jatkossa.

Kuun loppupuolella ostin 10 kpl PepsiCo osakkeita hintaan a 132,80 USD. Defensiivisenä osinkoaristokraattina osake soveltuu mielestäni hyvin vallitsevaan markkinatilanteeseen ja kyseinen osake oli myös sijoitussuunnitelmani mukaisesti laatimallani ostoslistalla, jonka laadin viime vuoden loppupuolella.

Pitäkää toisistanne huolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *