Heinäkuun touhut

Heinäkuu on sitten takana. Tuli tehtyä muutamia peliliikkeitä. Se, olivatko ne oikeita vai vääriä tulee tulevaisuus määrittämään. Osinkojakin tuli, eli sen suhteen elämä rullaa painollaan.

Heinäkuussa salkun arvoa painoi heikentynyt dollari. Pessimisti surisi sitä, mutta optimismiin pyrkivänä näen sen mahdollisuutena ostaa osakkeita halvemmalla. Niin pitkään kuin en ole myymässä osakkeita, ei valuuttakursseilla sinällään ole suoranaista vaikutusta elämääni (varsinkin kun sijoitan saamani osingot samassa valuutassa uusiin osakeostoihin).

 

Osingot:

Telus Corporation24,76CAD
Bank Of Nova Scotia19,13CAD
Coca Cola Company19,17USD
Realty Income Corp4,96USD
Illinois Tool Works Inc9,10USD
W,P, Carey Inc, REIT35,43USD
Cisco Systems18,36USD

Osingot ovat suomalaisten osakkeiden osalta netto-osinkoja, eli niistä on vähennetty verot. Ulkomaisten osakkeiden osalta summista on vähennetty 15% ennakonpidätys.

Summat ilmoitan siinä tahdissa kuin ne ilmaantuvat tililleni. Ulkomaisten osinkojen suhteen voi mennä muutama päivä, ennen kuin ne näkyvät tililläni (ainakin Nordnetin tapauksessa).

Ostot ja myynnit

Heinäkuussa möin 70 kpl UPM Kymmene Oyj;n osakkeita hintaan a 24,21 eur. Tämä peliliike johtuu siitä, että kun isot pojat alkoivat kamppailemaan Neleksen osakkeista päätin myydä myös ne pois, eli olen myynyt heinäkuussa myös 90 kpl Neles Oyj:n osakkeita hintaan 11,815 eur. Neleksen suhteen tiedossa on myyntivoittoa, eli UPM toimii tässä tapauksessa myyntivoittoa pienentävänä toimena.

Molempien osakkeiden suhteen voisin jatkossakin olla omistajana. Omana mielipiteenäni sanon, että on se nyt …malauta hommaa, että kaksi viikkoa pörssiyhtiönä ollut firma meinataan myydä rajan taa ja ”hallitus suosittaa hyväksymään tarjouksen”. Toivon sydämeni pohjasta että Valmet pistää ruottalaisille luun kurkkuun.

Heinäkuussa ostin 75 kpl Telus Corporationin osakkeita hintaan a 23,41 CAD. Ostoksella lisäsin salkusssani kanadalaisten osakkeiden painoarvoa. Nyt nokka kohti loppuvuotta ja kohti uusia ostoksia. Suunnitelmissa on hankkia ainakin parin osinkoaristokraatin osakkeita, mutta niistä sitten kun niitä on tullut hankittua.

Pitäkää toisistanne huolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *